Nieuws

Firefox Send is een gratis en privacy-gerichte vervanger voor WeTransfer

Firefox richt zich de afgelopen tijd volledig op privacy, onder andere binnen zijn Test Pilot. Het bedrijf komt nu met Firefox Send, een privacy-gerichte tegenhanger van WeTransfer.

Firefox, een merk van de Mozilla Foundation, staat voornamelijk bekend omtrent zijn browser voor Windows, Android, MacOS en iOS. Toch is het bedrijf al voor langere tijd bezig om meer dan alleen een browser aan te bieden. Het hoopt juist een revolutie in de wereld van privacy teweeg te zullen brengen. Daar is het een tijd geleden al mee begonnen, onder andere door Facebook te beschuldigen. Het bedrijf beweerde dat Facebook niet transparant was met zijn advertenties ten tijde van de Europese verkiezingen. Tuurlijk heeft het bedrijf wel wat beters te doen dan andere bedrijven lastigvallen. Sinds 2017 werkte het dan ook in een ‘Test Pilot’ groep aan verschillende Firefox-producten. Firefox Send is daar een uitkomst van.

Voorheen was de app beschikbaar voor een zeer selecte groep gebruikers, daar komt nu een einde aan. Alle gebruikers kunnen vanaf nu immers gebruikmaken van Firefox Send. De dienst kan gezien worden als een vervanging voor WeTransfer, een dienst waarbij je gemakkelijk bestanden kan delen. WeTransfer zal na verloop van tijd de bestanden verwijderen, vergelijkbaar met Firefox Send. Toch biedt Send een geheel andere ervaring: het is duidelijk gericht op de privacy van zijn gebruikers. Om te beginnen is het gebruik van Send gratis. Er zit wel een maximum aan van 1 GB (zonder account) en 2,5 GB voor iedereen met een Firefox-account. Voor de privacy kan je een vervaldatum instellen van maximaal 7 dagen. Ook kan je een max. aantal downloads én een wachtwoord instellen voor het bestand, mocht dat nodig zijn.

Open-source en privacygericht

Natuurlijk is Firefox Send ook opensource, alle bestanden zijn terug te vinden in de Github-repo van het bedrijf. Of de dienst een succes zal worden is nog altijd maar de vraag, het is wat mij betreft een betere dienst dan WeTransfer nu is. Deels vanwege de gratis opties, maar ook omdat je privacy altijd voorop zal staan bij Firefox. Een bedrijf zoals WeTransfer moet weliswaar voldoen aan de GDPR-wetgeving, maar dat hoeft nog niks te zeggen over de infrastructuur binnen het bedrijf. Ook geeft WeTransfer geen optie om een wachtwoord op een bestand te plaatsen. Natuurlijk zal een dienst zoals Send geen vervanging zijn voor diensten zoals Google Drive of OneDrive, maar dat is WeTransfer op het moment ook niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business