Nieuws

Google Drive ontvangt vernieuwd Material Design-thema

Google bracht recentelijk een nieuw Material Design-thema naar zijn Gmail-applicatie. Inmiddels mag Drive voor Android en iOS ook geloven aan het nieuwe uiterlijk.

Google begon een tijd geleden aan een nieuwe versie van het Material Design-thema. In plaats van het vernieuwen van de Material Design-standaard, bracht het richtlijnen voor zijn nieuwe Material Design-thema. Steeds meer Google-apps zijn voorzien van het nieuwe sausje: voornamelijk de webapps hebben de vernieuwing al ontvangen. Inmiddels beginnen de apps voor Android en iOS langzaamaan te volgen, te beginnen met Gmail. Die upgrade is afgerond en de volgende applicatie staat al in de planning: Google Drive. Net zoals andere apps heeft Drive online al een nieuw uiterlijk. In een blogpost laat de zoekgigant weten dat er in de ‘komende weken’ een update voor de Android en iOS-apps verschijnt.

Functioneel gezien brengt de update geen enorme wijzigingen. Wel heeft Google een nieuwe ‘Home tab’ aangebracht, waar de meest belangrijke bestanden komen te staan. Drive baseert zich hiervoor op data die in het verleden is verzameld: onder andere wanneer (en hoe vaak) je een bestand hebt geopend, maar ook het tijdstip waarop je dit meestal doet, bepaalt welke bestanden er in het Home tab komen te staan. Verder verschijnt er een nieuwe navigatiestructuur aan de onderkant van het scherm. Zo hoef je niet langer het hamburger-menu te gebruiken om naar de verschillende secties in Drive te navigeren. Rechts bovenin vind je bij de nieuwe app ook een account-switch-knop terug, waardoor het wisselen tussen accounts ook een stuk makkelijker wordt. Oh, en de zoekbalk is gemakkelijker terug te vinden.

Geheel nieuw uiterlijk

Het uiterlijk is natuurlijk niet te vergeten, en daarbij neemt Google bijna één op één het design van Gmail over. Natuurlijk was Google Drive al volledig wit, dus de aanpassingen komen wat minder hard aan. Heb je momenteel bijvoorbeeld ook Google Messages op je telefoon staan, dan past Drive binnenkort prima in het rijtje van de vernieuwde apps. Toch moet je nog even wachten (als je een Android-gebruiker bent, tenminste). Voor iOS-gebruikers begon de uitrol op 12 maart, terwijl Android-gebruikers tot 18 maart mogen wachten op de update. Als de update is geweest zal de functie via de servers van Google worden ingeschakeld: dit kan volgens Google maximaal vijftien dagen duren. Vooralsnog is het niet bekend welk versienummer de update draagt voor iOS en Android, maar kijk alvast uit naar het vernieuwde uiterlijk…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business