Nieuws

Lyft maakt misschien volgende week beursgang

Lyft maakt zeer binnenkort beursgang én steekt überrivaal Uber voorbij.

Lyft zou volgende week al kunnen beginnen met het verhandelen van aandelen. Zo bericht de Wall Street Journal. Zeven jaar na de stichting van Lyft, zal het taxiplatform gegarandeerd de grootste in zijn segment worden. Daarmee stoot Lyft Uber van de troon, dat zelf naar de beurs zou trekken in de tweede helft van dit jaar. Lyft gaf vandaag zijn plannen te kennen om 2 miljard dollar op te halen voor hu beursintroductie.

Ondertussen moet het investeerders ervan overtuigen om hun meer dan 30 miljoen aandelen te kopen aan 62 tot 68 dollar per aandeel. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat Lyft op meer dan 20 miljard dollar zou gevalideerd worden, wat hoger is dan de 15 miljard die het vorige zomer nog gevalideerd kreeg.

De spelregels zouden nu wel eens kunnen veranderen. Een beursgang zou ervoor kunnen zorgen dat Lyft zijn werkwijze bijstuurt. Zo zou Lyft bijvoorbeeld zijn subsidies voor chauffeurs kunnen opzeggen als het gelooft dat Uber dat ook zal doen. In de aanvraag tot beursnotatie geeft Lyft te kennen dat hun Amerikaans marktaandeel met 39 procent gestegen is. Dat is een toename van 35 procent vergeleken met vorig jaar.

Die overwinningen op Uber kwamen er nadat dat platform niet zo gunstig in het nieuws kwam. Zo doen er geruchten de ronde dat Uber een giftige werkplek is, dat chauffeurs niet altijd correct betaald worden en was er vorig jaar nog het incident met de zelfrijdende Uber-wagen die een 49-jarige vrouw had aangereden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business