Nieuws

Spotify introduceert personalisatie van openbare afspeellijsten

Naast de Spotify Discover Weekly zullen andere afspeellijsten ook aangepast worden op basis van de luistergegevens van elke individuele gebruiker.

Een van de populairste muziekstreamingdiensten is zonder twijfel Spotify. Met zijn quasi oneindige database aan muziek is er voor ieder wat wils, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. De muziekstreamingreus maakt daarom zelf afspeellijsten met allerlei thema’s en voor allerlei situaties, de editorial playlists. Zo zijn er afspeellijsten met popmuziek, klassieke muziek, liefdesliedjes en afspeellijsten voor bij het sporten en studeren.

Voorbeelden van editorial playlists van Spotify

Spotify is zich er van bewust dat niet alle liedjes in die afspeellijsten gesmaakt worden door alle luisteraars. Soms is een afspeellijst wat je ervan verwacht, maar het gebeurt ook dat je je vragen stelt bij bepaalde nummers in de lijst. Daar hoopt het bedrijf verandering in te brengen door die afspeellijsten te personaliseren voor elke individuele gebruiker, zodat de juiste muziek bij de juiste persoon terechtkomt.

In de praktijk kan het vanaf nu dus dat jij en je vrienden allemaal lichtjes andere versies hebben van dezelfde openbare afspeellijst van Spotify. Op deze manier kan Spotify meer nummers in dezelfde afspeellijst invoegen zonder de lijsten immens lang te maken, aangezien niet alle nummers voor iedereen zullen verschijnen.

Artiesten krijgen daarnaast persoonlijk een melding wanneer hun nummer is toegevoegd aan een gepersonaliseerde afspeellijst. Als zij vervolgens die gepersonaliseerde link naar de afspeellijst delen met hun fans zal hun nummer meteen bovenaan de lijst staan.

Spotify geeft tot slot niet mee om welke afspeellijsten het precies gaat en als gebruiker kan je dit ook niet achterhalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business