Nieuws

Xiaomi plaatst wederom een teaser van zijn vouwbare telefoon op Weibo

Xiaomi weet wederom te verrassen met een nieuwe demonstratie van zijn vouwbare telefoon. Ditmaal is de dual-fold wederom goed te zien. Tegelijkertijd lijkt het vouwen verrassend soepel te verlopen.

Terwijl Samsung en Huawei zich al opmaken om respectievelijk de Galaxy Fold en Mate X op de markt te brengen, lijkt Xiaomi nog druk bezig met de ontwikkeling. Het bedrijf heeft in de afgelopen maanden al een teaser geplaatst op Weibo. Niet veel later ging ook het Nederlandse LetsGoDigital aan de slag en liet het al de eerste renders van het toestel zien. Xiaomi lijkt steeds dichter bij een productierijp toestel toe te komen. Op Weibo verscheen op 27 maart wederom een video van het toestel. Ditmaal is de werking van de vouwbare telefoon goed te zien. Ook wordt duidelijk dat Xiaomi doorzet met het dual-fold scherm.

Xiaomi dual-fold scherm

Dual-fold is waar Xiaomi zich mee wil onderscheiden. Dual-fold staat voor de twee zijden van het scherm die gevouwen kunnen worden. Bij de huidige vouwbare telefoons, zoals de Galaxy Fold, Mate X, is het scherm alleen in het midden te vouwen. Xiaomi kiest er nu juist voor om het scherm aan twee kanten te laten vouwen. Dat liet het bedrijf in de vorige video al zien, en is nu opnieuw het geval. In de video lijkt het vouwen extreem soepel te gaan, maar deze video zal uiteraard specifiek zijn uitgekozen. Welke implicaties een dual-fold scherm oplevert is moeilijk te zeggen, maar ze zijn vast en zeker aanwezig.

Beeld: Weibo / Xiaomi Dual-Fold scherm

Naast het speciale vouwbare mechanisme zal Xiaomi vermoedelijk ook de ‘onderkant’ van de markt kunnen bedienen qua prijs. Het bedrijf weet zijn toestellen in vrijwel alle gevallen goedkoper aan te bieden dan de concurrentie. Hoe duur het toestel uiteindelijk mag zijn is niet te zeggen, al hoop ik stiekem toch op een prijs onder de 2.000 euro. Het zou nog een behoorlijk lange tijd kunnen duren voordat Xiaomi’s vouwbare telefoon verschijnt en we alle specificaties weten. Bij de vorige video vroeg het Chinese bedrijf zijn klanten nog om tips en ideeën om zijn concept-telefoon te verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business