Nieuws

Samsung lanceert Galaxy Tab A met S Pen

Samsung kondigde in alle stilte de Galaxy Tab A met S Pen aan. Het toestel richt zich op de Aziatische markt en het VK.

Op zijn Thaise website heeft Samsung de Galaxy Tab A met ondersteuning voor de S Pen aangekondigd. Het zou gaan om een relatief goedkope tablet voor gebruikers die toch net iets nauwkeuriger willen werken met hun apparaat. Of er een release in België zit aan te komen, is momenteel nog maar de vraag.

De tabletmarkt ziet al geruime tijd geen enorme groei meer, maar daar lijkt Samsung zich niets van aan te trekken met deze Galaxy Tab A van 8-inch en een resolutie van 1920×1200. Vanbinnen vinden we een Samsung Exynos 7904 octa-core processor, 3 GB RAM-geheugen en 32 GB opslagruimte, dat kan uitgebreid worden tot 512 Gb met een microSD-kaart.

Achteraan kom je een 8MP camera tegen en vooraan een 5MP selfiecamera met ondersteuning voor Augmented Reality elementen, live bokeh en blur en verschillende schoonheidsmodi. Full HD video-opnames maken is eveneens mogelijk met de achterste camera. Face-unlock wordt niet vermeld en een vingerafdruksensor in het scherm ook niet, wat voor een budgettoestel niet verbazend is. Wel komen we Android 9 als besturingssysteem tegen dat gebruik maakt van een 4.200 mAh-batterij, goed voor 11 uur internetten. 4G en wifi is uiteraard ook beschikbaar en het toestel komt in de kleuren grijs en zwart.

Momenteel is de tablet enkel beschikbaar in Cambodja, Laos, Maleisië, Nieuw-Zeeland, de Filippijnen, Singapore, Thailand, Vietnam en het VK, maar hopelijk komt daar snel verandering in.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business