Nokia X71 officieel: voorganger Nokia 8.1 Plus met gat in het scherm

Een gat in het scherm om de notch te ontwijken? Ook Nokia doet daar nu aan mee met de Nokia X71, dat toestel zal later vermoedelijk in Europa verschijnen als de Nokia 8.1 Plus.

Nokia maakt zich op om zijn line-up aan toestellen voor 2019 aan te kondigen. Vermoedelijk zal er een sneller verloop zijn vergeleken met 2018. Juho Servikas, Chief Product Officer bij HMD Global, gaf eind 2018 aan dat we een ‘strijdlustiger HMD Global’ kunnen verwachten. Tijdens MWC hebben we de eerste toestellen van het jaar al gezien, waaronder de Nokia 9 PureView. Eerder dit jaar kwam de Nokia 8.1 nog beschikbaar. Juist dat toestel lijkt al een opvolger te krijgen, de Nokia 8.1 Plus. In China is het toestel vermoedelijk al aangekondigd, maar dan als de Nokia X71, opvolger van de X7.

Het ‘speciaalste’ onderdeel van de Nokia X71 is het gat in het 6,4-inch lcd-paneel, het scherm heeft een resolutie van 2.316 x 1.080. Net zoals Honor en Samsung, gebruikt Nokia een ‘hole punch-notch‘ om de selfiecamera in te verwerken. Daarmee weet het bedrijf af te komen van de notch op het toestel. In het gat zit een 16 MP-selfiecamera verwerkt met f/2.0-aperture. Aan de achterkant begint het pas echt op te lopen met de camera’s, daar zitten namelijk drie sensoren: allereerst is er een 48 MP-sensor met pixel-binning, gevolgd door een 8 MP-groothoeklens en als laatste een 5 MP-dieptesensor. Deze sensor zal geen foto’s maken, maar wordt enkel gebruikt voor dieptemetingen. 

 Android One en Snapdragon 660 SoC

Intern is de Nokia X71, ofwel de Nokia 8.1 Plus, een standaard midrange toestel. Zo zal Qualcomm met zijn Snapdragon 660 SoC voor de nodige rekenkracht zorgen. In China levert Nokia de X71 met 6 GB RAM en 128 GB interne opslag, dit valt ook nog uit te breiden met een microSD-kaart. Een 3.500 mAh-batterij zal het toestel van stroom voorzien. Qua software wordt de X71 geleverd met Android 9.0 Pie, in Europa zal er vermoedelijk het Android One-embleem opgeplakt worden. Wanneer er in Europa kennisgemaakt mag worden met de X71 is nog onbekend. Het toestel moet per eind april voor 11.900 Taiwanese dollar beschikbaar komen, omgerekend is dat iets meer dan 400 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business