Nieuws

Facebook apps voor Windows Phone verdwijnen op 30 april

Wie anno 2019 nog steeds gebruik maakt van een Windows Phone doet er goed aan om op zoek te gaan naar een alternatief.

Zij die nog steeds vasthouden aan hun oude vertrouwde Windows Phone, zullen het vanaf 30 april een beetje moelijker hebben om hun vrienden te contacteren. Facebook, Messenger en Instagram verdwijnen op die dag immers uit de Windows Store.

Het zijn alvast niet de eerste apps die het platform van Microsoft verlaten. Al sinds 2015 zijn er steeds minder apps beschikbaar voor de telefoon die ooit een alternatief moest bieden voor Android en iOS, maar nu stillaan bezig is met het uitblazen van zijn laatste adem. Zo kondigde Microsoft vorig jaar in december al aan dat het Windows 10 Mobile niet langer zou ondersteunen met beveiliging- en softwareupdates. De eerste toestellen die Windows Phone draaiden dateren ondertussen al van 2010.

Gebruikers kunnen na 30 april uiteraard gewoon hun toestellen blijven gebruiken, maar ze zullen moeten vertrouwen op de browserversies van de verschillende apps. Wie momenteel een van de apps gebruikt, krijgt een waarschuwing dat er weldra een einde aan gaat komen.

Via u/HimbeersaftLP op Reddit

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business