Nieuws

Google brengt later dit jaar toch een nieuwe Pixel laptop of tablet uit

Tijdens Cloud Next 2019 heeft Steve Jacobs een hint laten vallen naar de nieuwe Pixel laptop of tablet. Daarmee wordt het gerucht dat er geen nieuwe Google Pixel laptop of tablet zal verschijnen, ontkracht.

Google bracht in 2017 voor het eerst een Pixel laptop op de markt, om precies te zijn de Pixelbook. Het moest voor Google de eerste keer zijn dat het een laptop op de markt bracht. Daarmee ging het de concurrentie aan met zijn partners, de laptop draaide immers op ChromeOS. Of het een succes is geweest werd niet bekend, Google heeft immers geen omlijning afgegeven van de verkopen per product(groep). Uit een rapport van Business Insiders bleek dat het mogelijk niet al te best ging met de divisie, in een korte tijd zouden medewerkers zijn verplaatst naar andere afdelingen in Alphabet. Google geeft zijn eigen draai aan het verhaal en laat weten later dit jaar een Pixel laptop of tablet te gaan tonen.

Nieuwe Pixel laptop en tablet

Google heeft deze materie tegenover The Verge bevestigd. Tegelijkertijd heeft het bedrijf mogelijk al een hint gegeven over de toekomst van zijn Google laptops en tablets. Gedurende Cloud Next 2019 hield de hardwaregigant een sessie over toekomstige hardware. 9to5Google was bij deze sessie aanwezig, en laat weten dat het bedrijf zijn hardware zou focussen op bedrijven. Daarbij moet het voortaan de zakelijke klant beter bedienen als het gaat om ‘on-the-go hardware’, bijvoorbeeld als de zakelijke gebruikers aan het reizen zijn. Huidige apparaten, zoals de Pixelbook en Pixel Slate, bieden daar beperkte mogelijkheden voor. Ook zouden er andere grotere wijzigingen op de planning staan.

Googles ‘zakelijke’ laptop zal vermoedelijk verschijnen binnen het Google Hardware for Business-programma. Steve Jacobs was een van de sprekers tijdens het Cloud Next-evenement. Hij noemt tijdens zijn presentatie dat de laptop ‘unieke aspecten zal bieden in vergelijking met de Pixel Slate en Pixelbook, aspecten die moeten helpen bij het werken in de nieuwe era waar cloud-gebruik voorop staat’. Jacobs was de leider van het Pixelbook-project. Naast de Pixelbook heeft Jacobs ook gewerkt aan de Pixel Slate, zo staat op zijn LinkedIn-profiel. Als derde noemt hij een ‘Emerging’ project. Vermoedelijk is dat de laptop of tablet waar we later dit jaar meer over te weten komen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business