Nieuws

Apple Pencil kan ervoor zorgen dat autosleutels niet werken

Apple heeft recent hun infopagina omtrent de Apple Pencil bijgewerkt met een eigenaardige waarschuwing. Het opladen van de Apple Pencil, kan er namelijk voor zorgen dat je contactloze autosleutels niet meer werken. 

Als je een Apple Pencil van de tweede generatie hebt en die oplaadt via je iPad Pro, heb je mogelijk al gemerkt dat je contactloze autosleutel niet meer werkt. Het draadloos opladen van de Apple Pencil kan namelijk zorgen voor interferentie die ervoor zorgt dat je je auto niet kan openen of sluiten. In dat geval helpt het om het opladen van de Apple Pencil te onderbreken of je iPad Pro simpelweg verder van je autosleutel te houden. Wanneer het opladen voltooid is, zou er sowieso geen interferentie mogen plaatsvinden.

De wijzigingen op de infopagina op Apple’s website werd gespot door het Franse iGeneration. “Als u de Apple Pencil (2e generatie) oplaadt met uw iPad Pro en de transpondersleutel van uw auto in de buurt ligt, kan een signaalstoring er toe leiden dat u uw auto mogelijk niet kunt openen met de transpondersleutel,” staat er te lezen op de website. “Als dit gebeurt, kunt u de iPad Pro uit de buurt van de transpondersleutel leggen of de Apple Pencil uit de iPad Pro halen en op een andere plek bewaren. Wanneer de Apple Pencil klaar is met opladen, stopt de signaalstoring.”

Het lijkt dus niet de beste keuze om je iPad Pro en Apple Pencil te bewaren in dezelfde tas als je autosleutels.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business