Nieuws

Ecuador voelt nu al de repercussies van de zaak-Assange

Een aantal dagen nadat Ecuador formeel aankondigde dat het Julian Assange zou overdragen, krijgt het Zuid-Amerikaanse land al te maken met repercussies.

De Ecuadoraanse overheid krijgt allicht te maken met repercussies voor hun toestemming om Julian Assange te laten arresteren. Het land laat weten dat de overheidswebsites te kampen hebben gekregen met zo’n 40 miljoen cyberaanvallen sinds de formele aankondiging dat het Assange zou uitleveren. Het Zuid-Amerikaanse land werd in de afgelopen dagen gebombardeerd met DOS-aanvallen, en zelfs het kabinet van president Moreno kreeg ermee te maken, evenals de centrale bank van Ecuador.

Er was geen duidelijk land van oorsprong bij de vermeende aanvallen, maar Ecuador laat weten dat de aanvallen voornamelijk afkomstig waren uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Roemenië en zelfs Ecuador. Tot op heden is het nog niet bekend of er pogingen waren om gevoelige gegevens te bemachtigen.

Ecuador stond lange tijd bekend als de meest trouwe bondgenoot. De voormalige president, Rafael Correa, verleende namelijk asiel aan de oprichter van WikiLeaks, nadat die op de vlucht moest slaan uit zijn thuisland. Correa heeft altijd volgehouden dat het Verenigd Koninkrijk Assange niet kon aanhouden op het territorium van de Ecuadoraanse ambassade, aangezien een ambassade in principe onderdeel is van het land van oorspring, in dit geval Ecuador.

De zaken veranderden echter wanneer de nieuwe president Morena aan de macht kwam. Hij zag Assange als een probleem dat hij had overgeërfd van de vorige regering. Stukje bij beetje beperkte de ambassade Assange de toegang tot het internet, en werden andere privileges ook ontnomen. Zijn uitzetting hing Assange ondertussen als een jaar als het zwaard van Damocles boven het hoofd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business