Nieuws

‘Google Pixel 3 schiet de beste selfies terwijl je kust, met AI’

Is het voor jou ook lastig om de perfecte selfie te maken? Google leeft met je mee en brengt een Photobooth functie naar de Pixel 3 (XL): schiet te allen tijde de beste selfie met AI.

Google bracht in oktober 2018 de Google Pixel 3 en 3 XL op de markt. Beide toestellen staan in de Android-gemeenschap bekend als de telefoons om te hebben, als het om de camera’s gaat in elk geval. Om de camera’s zo goed te laten presteren maakt de zoekgigant gebruik van Artificiële Intelligentie en Machine Learning. Ditmaal heeft het team achter de Pixel-toestellen ook een andere ‘use case’ voor AI toegepast in de camera-app: de ‘Photobooth’. In deze modus zal de applicatie de beste selfie automatisch voor je nemen. Zoeken naar het knopje om een foto te maken is zo 2018…

Je hebt het mogelijk wel eens ervaren: maak maar eens een foto met je vriendengroep. Veel van de foto’s die je maakt zullen bewogen uitkomen. Met de Photobooth is een bewogen foto niet meer aan de orde, daarnaast kijkt de camera ook naar andere elementen op de gezichten van mensen die op de foto staan. Een van de elementen waar de camera-app naar zal kijken is of de ogen open zijn. Ook is het belangrijk dat iedereen zijn ‘beste’ gezichtsuitdrukking op de selfie laat zien. Het is wel zo dat je in Photobooth op een knop moet drukken, het proces zal op dat moment pas van start gaan.

Kus-herkenning met AI?!

Naast het maken van de beste selfie met je vrienden, is er ook ‘kiss detection’. Ja, je leest het goed. Google weet door middel van AI te herkennen zodra je een kus geeft aan je geliefde, en zal er op dat moment een selfie van nemen. De technologie is niet helemaal nieuw voor Google. In 2017 bracht het al de Google Clip, hardware die het mogelijk moest maken om de beste selfies te maken. Helaas lijkt dat project niet geslaagd te zijn, al leeft de software nu dus voort in Pixel-toestellen. Als je een Pixel 3-toestel in bezit hebt, let tijdens het gebruik dan op de witte balk. Daaraan kan je zien of je op de goede weg bent om de functie te activeren, bij een volledig witte balk wordt de selfie getrokken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business