Nieuws

Huawei en Honor-smartphones hebben dagelijks 470 miljoen gebruikers

Besturingssysteem EMUI staat al sinds jaar en dag op Huawei en Honor-smartphones. In China zou het bedrijf een persconferentie hebben gehouden, waaruit blijkt dat EMUI dagelijks 470 miljoen gebruikers heeft.

Apple en Samsung staan nog altijd aan de top van de smartphonewereld. Toch weten de twee grootmachten niet meer te groeien, dat wordt mede veroorzaakt door invloed vanuit Chinese fabrikanten. Ook Huawei is zo’n Chinese fabrikant, die keer op keer meer gebruikers naar zijn telefoons weet te trekken. In 2018 wist het bedrijf bijvoorbeeld nog 200 miljoen telefoons te verkopen. In China heeft Wang Chenglu, hoofd van de EMUI-softwareafdeling binnen de Consumer Business Group, laten weten dat EMUI wereldwijd dagelijks meer dan 470 miljoen gebruikers trekt.

Nu EMUI dagelijks door meer dan 470 miljoen mensen gebruikt wordt, kan je concluderen dat er wereldwijd meer dan 470 miljoen Huawei en Honor-smartphones gebruikt worden. Het aantal is goed te verklaren na de snelle groei van Huawei de afgelopen jaren. In 2016 wist Huawei bijna 140 miljoen smartphones te verkopen. In 2017 werd dit aantal opgehoogd naar 153 miljoen stuks. Aan het einde van 2018 werd bekend dat het bedrijf 200 miljoen smartphones wist te verschepen. Alle smartphones die het afgelopen jaar werden verkocht door Huawei en Honor kwamen met EMUI.

Grote veranderingen EMUI

Een groei van het aantal EMUI-gebruikers, zoals Chenglu het voorspiegelt, heeft natuurlijk direct te maken met een groei in de aantallen verkochte smartphones. EMUI is momenteel beschikbaar in 216 landen en is daarvoor vertaald in 77 talen. De softwarelaag heeft de afgelopen jaren een hoop veranderingen doorgemaakt. Voorheen was EMUI, door zijn verouderde design, niet zo geliefd onder veel West-Europese gebruikers. Met EMUI 9.0 bracht het bedrijf grote veranderingen voor het design. Ook verscheen eerder de GPU Turbo-functie, om zo de gaming ervaring te verbeteren. EMUI 9.1 bracht tevens verbeteringen in het bestandssysteem, waardoor de telefoons sneller moeten werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business