Nieuws

Amerikaanse luchtmacht test lasersysteem tegen raketten

De Verenigde Staten wil zichzelf beter kunnen beschermen tegen vijandige raketten en voerde daarom een test uit met een geavanceerd laserafweersysteem.

In ware Star Wars-stijl heeft de Amerikaanse luchtmacht met succes een laserwapensysteem getest dat moet dienen als afweersysteem tegen vijandige raketten. Ook al is het systeem momenteel nog niet beschikbaar op de straaljagers van het Amerikaanse leger, het doel is om daar in de toekomst wel voor te zorgen.

De test werd al in april uitgevoerd door het Air Force Research Laboratory op de White Sands Missile Range van het Amerikaanse leger in New Mexico. Het project kreeg heel passend de naam SHIELD mee, wat staat voor Self-Protect High Energy Laser Demonstrator. Het systeem bevond zich op een vaste positie op de grond en werd gebruikt om meerdere raketten uit te schakelen terwijl ze onderweg waren naar hun doel. Het lijkt enorm op een scene uit Star Wars en dat is het ook. Het wapensysteem bestaat het lasersysteem zelf, een module die piloten toelaat om de lasers te richten en een pod waarmee het geheel gemonteerd wordt op een vliegtuig.

Toeval of niet, het nieuws raakte bekend daags nadat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un een grootschalige test uitvoerde met langeafstandsraketten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business