Google werkt aan prototypes toekomstige vouwbare Pixel-smartphone

Google is sinds 2016 de concurrentie aangegaan met andere Android-smartphones met de Pixel-merknaam. Het bedrijf werkt nu zelfs aan een vouwbare telefoon, zo liet het tijdens Google I/O weten.

Samsung, Huawei en Royole zijn momenteel de drie bedrijven met een vouwbare smartphone die al officieel zijn aangekondigd. In het geval van de Royole kan je al naar een winkel lopen en de FlexPai aanschaffen – als je in China woont, tenminste. Voor Samsung en Huawei lijkt het verhaal toch wat lastiger, Samsung had recent een debacle vanwege de defecte Fold-exemplaren. Huawei werkt nog aan de Mate X, maar heeft nog geen officiële datum aangegeven voor het verkopen van de telefoon. Google blijkt nu ook bezig te zijn met een vouwbare Pixel-telefoon, zo werd duidelijk uit een interview van CNet.

Het interview werd gehouden met Mario Queiroz. Queiroz is binnen Google verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Pixel-telefoons. Het team kijkt ook vooruit, en zou al geruime tijd bezig zijn met een prototype van een vouwbare Pixel-telefoon – een precieze tijdlijn van de ontwikkeling heeft de topman niet geschetst. Voorlopig hoef je echter niet naar de winkel te rennen om een telefoon aan te schaffen. Queiroz noemt juist dat hij voorlopig nog geen ‘use cases’ ziet voor vouwbare telefoons. Hij ziet de vouwbare telefoons momenteel alleen als een stap naar (nog) grotere schermformaten.

Vouwbare Google Pixel-smartphone?

Voordat Google een plooibare Pixel-smartphone uit zal brengen, moet er volgens de topman veel wijzigen aan het concept. In plaats van ‘gewoon een groter scherm’, moeten er functies komen die volop gebruik kunnen maken van de grotere schermen. “We moeten toewerken naar de situaties waarin mensen iets hebben van ‘ik heb dit (een vouwbare telefoon, nvdr.) echt nodig’. Momenteel heb je geen vouwbare telefoon nodig, maar is het min of meer ‘leuk om te hebben’, zo laat Mario weten in het interview. Voorlopig hoef je dus geen aankondiging vanuit Google te verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business