Nieuws

FOCUS@GPI app laat politie efficiënter informatie opzoeken

De app FOCUS@GPI helpt de politie bij het veldwerk en voegt informatie van verschillende databanken samen in één digitaal platform.

Bij de politie is het belangrijk om altijd en overal snel te kunnen reageren op allerlei situaties. Daarvoor hebben agenten bepaalde informatie nodig die opgeslagen is in verschillende databanken. Voortaan kunnen zij makkelijker informatie in deze databanken raadplegen, door middel van de app FOCUS@GPI.

FOCUS@GPI bundelt als het ware verschillende bestaande databanken in één app. Zo kan de politie via het programma een naam van een persoon ingeven, waarna die naam meteen wordt opgezocht in alle beschikbare bronnen. Ook kan de politie via het platform zien wat er in real-time gebeurt op bepaalde plaatsen met info die rechtstreeks van de dispatchcentrale komt. Ze kunnen daarnaast ook adressen ingeven en informatie over de bewoner(s) krijgen, zoals hun strafblad en eventueel wapenbezit.

Sinds woensdag zijn er tien pilooteenheden die FOCUS@GPI testen, waaronder de Federale Wegpolitie van Antwerpen. Na een eerste evaluatie komt er een grotere test met een tweede reeks pilooteenheden. Over een algemene uitrol is nog niets bekend. Bij de politie zelf is er alvast grote interesse, aangezien er reeds een lange lijst is met kandidaten voor FOCUS@GPI.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business