OnePlus Fast Charge-kabels blijken ook Warp Charge 30 te ondersteunen

Het opladen van de OnePlus 7 Pro gaat sneller ten opzichte van de OnePlus 6T door de Warp Charge 30-standaard, al heb je daar blijkbaar geen OnePlus Warp Charge-kabel voor nodig.

Met de OnePlus 3 en 3T introduceerde OnePlus voor het eerst eens snellere methode om je telefoon op te laden: Dash Charge. Je mag de naam inmiddels weer vergeten, want die bestaat niet meer. Wat wel nog bestaat, zijn de kabels die origineel ontworpen zijn voor Dash Charge, waar later een naamswijziging voor kwam naar Fast Charge. Tot en met de OnePlus 6T waren toestellen met Fast Charge uitgerust, met als uitzondering de McLaren-editie, die al uitgerust was met Warp Charge 30. In het geval van de OnePlus 7 Pro is Warp Charge 30 inmiddels een standaard geworden. En, wat blijkt: de ‘oude’ Fast Charge-kabels werken simpelweg prima met de relatief nieuwe standaard.

Warp Charge 30-ondersteuning

Artem, oprichter van Android Police, plaatste op Twitter een bericht dat de oudere Fast Charge-kabel gewoonweg de Warp Charge-snelheden kan ondersteunen. Op mijn vraag of de Warp Charge-kabel mogelijk nog iets sneller kon opladen kwam een negatief resultaat: dat is niet zo. Het vreemde is dat de twee kabels, ondanks de vergelijkbare maximale stroomtoevoer, een andere prijs hebben. Voor een Fast Charge-kabel betaal je bij OnePlus namelijk 14,95 en 19,95 voor 100cm en 150cm aan kabel respectievelijk. Kijk je dan naar de Warp Charge-modellen, dan betaal je 19,95 en 24,95 euro voor de twee verschillende varianten respectievelijk – vijf euro extra voor ogenschijnlijk niks…

Bob X., een productmanager die actief is op het forum van OnePlus, heeft in een Ask Me Anything-sessie toegegeven dat beide kabels de Warp Charge-snelheden ondersteunen. Natuurlijk heb je wel de Warp Charge-adapter nodig, maar de vijf euro aan extra kosten kan je alvast in je zak houden. Dat is in elk geval zo, als de kabel op voorraad is. Momenteel kan je de goedkopere kabel namelijk niet in de webshop van OnePlus bestellen. Waarom de prijs is opgehoogd is onduidelijk, al het is niet het eerste product waarvan OnePlus de prijs heeft verhoogd. De 3.5mm-audiodongles zijn in verschillende regio’s in prijs gestegen, al zou je andere passieve dongles aan kunnen schaffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business