Nieuws

Instagram TV ondersteunt nu ook horizontale video’s

Verticale video's zijn over het algemeen niet meteen geliefd, maar met IGTV probeerde Instagram van verticale video's toch een nieuwe trend te maken. Daar komen ze nu gedeeltelijk op terug met de introductie van horizontale video's. 

In het eerste jaar van IGTV heeft Instagram veel bijgeleerd door samen te werken met creators. Op basis van die feedback introduceerden ze bijvoorbeeld de previews van Instagram TV video’s in de Instagram feed, wat heeft gezorgd voor een grote toename van het IGTV-gebruik.

Horizontale video’s

Instagram reageert nu ook op andere veelvoorkomende feedback: de ondersteuning van horizontale video’s. De standaard verticale positie blijft nog steeds behouden, maar creators kunnen nu ook landscape-video’s uploaden naar Instagram TV. Die horizontale video’s kan je nog steeds bekijken wanneer je je telefoon verticaal houdt, maar uiteraard is het fijner om je telefoon even te kantelen zodat je een groter beeld krijgt.

Meer creativiteit en betrokkenheid

Instagram noemt deze beslissing gelijkaardig aan toen ze beslisten om niet meer enkel verticale foto’s toe te staan op Instagram in 2015. Die beslissing heeft toen gezorgd voor meer creativiteit en betrokkenheid en ze hopen met IGTV hetzelfde resultaat te behalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business