Nieuws

Tv bedienen via Google Assistant is nu mogelijk voor Telenet-klanten

Voortaan hebben klanten van Telenet geen afstandsbediening meer nodig, door een nieuwe toepassing kunnen ze namelijk Google Assistant aanspreken als ze televisie willen kijken.

Een nieuwe toepassing van Telenet zorgt ervoor dat klanten hun televisie via Google Assistant kunnen bedienen.

Gisteren werd bekend dat Google Assistant nu ook in België beschikbaar is en Telenet springt daar meteen op in met deze nieuwe toepassing. Via spraak kun je dus nu de televisie aan- en uitzetten, maar dat niet alleen je kunt Google Assistant ook vragen om een programma op te zoeken, af te spelen, te pauzeren of zelfs op te nemen. Zodat je het op een later moment kunt terugkijken. En mocht je ineens gebeld worden, dan vraag je gewoon even of de tv wat zachter mag.

Van zender naar zender

Een uitkomst voor mensen die altijd de afstandsbediening kwijt zijn. De komende tijd wordt de functie ook verder uitgebreid, je kunt dan bijvoorbeeld naar andere zenders zappen. Ideaal, want uit onderzoek van Telenet blijkt dat meer dan één op de zes Belgen op een avond meer dan tien keer van zender verandert.

Filmtips

Ook als je suggesties nodig hebt voor een film of een serie, kun je binnenkort bij Google Assistant terecht. En voor vragen over producten of diensten hoef je niet meer met de klantenservice te bellen, want dat kan dan ook via Google Assistant.

Instellen

De Belgische versie van Google Assistant is eerdaags beschikbaar voor Android-toestellen met Android 5.0 Lollipop of hoger die zijn ingesteld op Nederlands en op België als locatie. Als je de Google Assistant op je smartphone hebt, kun je simpelweg vragen of hij wil praten met Telenet. Vervolgens meld je je aan met je Telenet-account en dan kun je gebruik maken van de toepassing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business