Nieuws

Google Maps heeft nu ook snelheidsmeter

Gebruik jij nog een klassieke GPS? Google Maps is juist een beetje beter geworden dankzij de toevoeging van een snelheidsmeter in een nieuwe update.

Enkele maanden geleden schreven we al dat Google Maps snelheidslimieten ging introduceren waardoor de app nog beter gebruikt zou kunnen worden ter vervanging van een klassieke GPS en nu lijkt daar ook een snelheidsmeter bij te komen. De functie rolt geleidelijk uit en navigatie via Google Maps wordt dus opnieuw beter en komt meer in lijn te liggen met de functionaliteit van alternatief Waze.  

Weldra overal beschikbaar

Informatie over het beschikbaar zijn van deze functie begon recent overal te verschijnen en de rapporten over beschikbaarheid komen volgens AndroidPolice uit onder andere Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, Tsjechië, Duitsland, India, Nederland, Polen, Portugal, Zweden, het VK en de VS. Dat is nog geen volledige lijst, maar we zijn gewoon dat Google zijn updates in verschillende stages uitrolt en we verwachten dus ook snel een wereldwijde beschikbaarheid.

Wie via de navigatieinstellingen van de app de snelheidsmeter aanzet, ziet hem verschijnen in de linkeronderhoek van zijn smartphonescherm. In combinatie met het eerdere nieuws over snelheidslimieten, betekent dit dat Google je nu dus ook kan waarschuwen als je iets te hard op het gaspedaal drukt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business