Nieuws

Spotify van klassieke muziek ‘Primephonic’ vandaag wereldwijd gelanceerd

Primephonic werd vandaag wereldwijd gelanceerd. De nieuwe streamingdienst voor klassieke muziek wil het genre redden van een ondergang.

‘Primephonic’, zo heet de klassieke tegenhanger van Spotify. Het principe is exact hetzelfde, enkel is Primephonic gericht op klassieke muziek.

Primephonic: een nieuwkomer in ‘streaming-land’

Primephonic werd in 2018 al gelanceerd, maar was enkel verkrijgbaar in thuisland. Thomas Steffens, CEO van Primephonic zegt dat het bedrijf er bewust voor gekozen heeft om eerst de thuismarkt aan te boren en nadien pas aan een wereldwijde uitrol te beginnen.

Steffens is de man die begon met het idee. Voorheen had hij een adviserende rol voor culturele en muzikale instellingen. Zo zou het idee ontstaan zijn om een streamingdienst voor klassieke muziek op te starten. Wereldwijd zou klassieke muziek voor vijf procent van de muziekconsumptie goed zijn, echter is dat voor streaming slechts één procent.

De CEO vertelt ook dat de applicatie bewust nergens anders inkomsten wil halen, dan uit abonnementen. Voor het duurste abonnement betaal je vijftien euro per maand, in dat geval heb je de beste audiokwaliteit. Indien je geen echte audiofiel bent, zal het abonnement van acht euro ook wel voldoende zijn.

 

Bron: Primephonic.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business