Nieuws

Fop online adverteerders met TrackThis.link

Om zijn nieuwe Firefox Quantum te promoten lanceert het bedrijf een leuk trucje om online adverteerders te foppen. Probeer TrackThis.link nu het nog kan!

Aan de hand van een geniaal trucje kunnen internetgebruikers online adverteerders foppen. Je bent dan een paar dagen verlost van alle advertenties die aansluiten bij je surfgeschiedenis.

Alterego’s

Wil je dit trucje eens proberen? Surf dan naar TrackThis.link. Het maakt helemaal niet uit welke browser je gebruikt. Kies uit vier alterego’s: Hypebeast, Filthy Rich, Doomsday en Influencer. Al deze alterego’s hebben hun eigen kenmerken en zogenaamde interesses.

Op deze manier zet je de adverteerders op het verkeerde spoor. De website gaat honderden tabbladen openen die in lijn liggen met de interesses van je gekozen alterego. Door bv. te kiezen voor Filthy Rich krijg je websites zoals Lexus, Mercedes, CNN Money of een dure vastgoedsite. Je leidt de adverteerders gewoon om de tuin door te spelen met hun eigen algoritme.

Kies je voor de Hypebeast, Filthy Rich, Doomsday of Influencer?

‘Niet voor eeuwig’

Als je online dingen opzoekt zoals bv. een auto of televisie, zal je nadien overal op internet  advertenties te zien krijgen die in lijn liggen met je opzoekwerk. Adverteerders plaatsen cookies op hun websites waardoor ze jouw als internetgebruiker kunnen ‘volgen’ en hopelijk kunnen aanzetten tot een aankoop.

Firefox maakt met TrackThis.link reclame voor de nieuwe versie van zijn Firefox Quantum. In die nieuwe versie zal je als gebruiker de mogelijkheid hebben om alle tracking via cookies uit te schakelen. Tenzij je al AdBlocker gebruikt, dan zal je het verschil niet merken.

Helaas zal het trukje met TrackThis.link niet lang werken aangezien Firefox zelf al aangeeft dat de algoritmes van adverteerders na een paar dagen weer aangepast zijn aan je normale surfgedrag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business