Nieuws

Daar is de (elektrische) Volkswagen T1 weer

Volkswagen lanceert een moderne en elektrische versie van zijn legendarische T1-busje.

Wie Volkswagen zegt, zegt Golf, Kever en het iconische T1-busje. Vooral die laatste is tegenwoordig enorm populair.  Op 2dehands-websites verkopen ze als zoete broodjes. Sommige busjes gaan de toonbank over voor meer dan 30.000 euro. Iedereen wil ze terug. Je kan in principe nu naar een VW-dealer stappen om een Transporter-busje te kopen, maar dan zit je met een strakke en moderne T6. De Duitse autobouwer heeft nu een oplossing voor die populariteit, namelijk een elektrisch model!

Oud komt samen met nieuw

Volkswagen lanceerde eerder deze week de Type 20 Concept Van. De volledig elektrische versie van de T1. Het bedrijf heeft de retrolook van het busje behouden maar heeft het een moderne update gegeven. Het busje krijgt een stevige batterij die toch 120 pk moet opleveren.

Een leuk extraatje: achteraan krijg je twee elektrische skateboards die opgeladen worden door het busje. Ondertussen heeft VW het busje een hele leuke make-over gegeven. In samenwerking met AUTODESK hebben de ingenieurs de spiegels, velgen en het interieur een soort natuurlook gegeven alsof het takken of stammen zijn. Dat moet de wagen ook aerodynamischer maken, wat uiteraard belangrijk is bij elektrische wagens.

Vol technologie

In het busje zit een camera die aan de hand van gezichtsherkenning de deuren openmaakt. Het klinkt heel speciaal, maar het mechanisme om de deur uiteindelijk open te doen is wel nog steeds hetzelfde als vroeger. Daarnaast krijg je naast het stuur een groot infotainmentsysteem. De T1 krijgt dus alle toeters en bellen van een moderne wagen. Bovendien heeft Volkswagen de snelheidsmeters in een schermpje onderaan het stuur gegoten. Ik ben benieuwd hoe dat eruit gaat zien.

Daarnaast zijn het vooral de kleuren die gemoderniseerd werden, want de bank voor de bestuurder en passagier heeft nog steeds dezelfde vorm en grootte. Het resultaat is een leuke mix van old-school design gecombineerd met de nieuwste technologieën en met respect voor de geschiedenis.

Hier kan je een kijkje nemen in de vernieuwde Volkswagen T1.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business