Amazon aansprakelijk voor producten externe partijen

Het rommelt weer eens bij de e-commercegigant.

Jeff Bezos kijkt weer op tegen een rechtszaak. Ditmaal staat er hem geen echtscheidingsvonnis te wachten, maar wordt de e-commercegigant aansprakelijk gehouden voor producten van derde partijen die Amazon op zijn website aanbiedt. Dat besliste het federale gerechtshof van Philadelphia. Die beslissing zou ervoor kunnen zorgen dat Amazon binnenkort met een hele resem kleinere relletjes zal te kampen krijgen. Wanneer consumenten een product bestellen op Amazon van een derde partij, en er iets scheelt aan dat product, zullen de klachten vanaf nu dus rechtstreeks bij Amazon terechtkomen.

Amazon mag dan wel eigen producten aanbieden op zijn website, toch komen de inkomsten daarvan niet in de buurt van de opbrengsten uit producten van derde partijen. In 2018 kwamen de opbrengsten van eigen Amazon-producten neer op 117 miljard dollar. Dat is geen peulenschil, maar de opbrengsten uit producten van externe partijen klokten wel af op 160 miljard dollar, wat uiteraard een heel stuk meer is.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen we in de nabije toekomst dus nog vaak te horen krijgen van rechtszaken tegen Amazon. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business