Nieuws

Google Chrome test play-knop voor video’s

Google Chrome wordt weer een stukje beter in de toekomst.

Chrome-ontwikkelaars hebben in een testmodule de optie toegevoegd met een algemene play- en pauzeknop.

Betere controle over geluid

Met die play- en pauzeknop heb je meer controle over het geluid van je verschillende tabbladen. Als je op het icoontje in de balk klikt, krijg je per tabblad een overzicht van waar die mogelijke geluiden komen. Zo kan je sneller en gemakkelijk ongewenste audio uitschakelen of juist je Youtube-muziek weer inschakelen.

Google geeft de nieuwe knop de naam Global Media Controls. De knop zou zowel voor audio als video werken en zal ook naadloos samenwerken als je andere Chrome-vensters hebt openstaan. Je zal dus vanuit het ene Chrome-venster de audio/video kunnen uitschakelen in het tabblad van een ander Chrome-venster.

Bron: ZDnet

Testfase

Momenteel is de nieuwe functie nog allesbehalve stabiel. Ze crasht constant en werkt zeker nog niet naar behoren. Uiteraard is ze nog in een testfase en zal ze bij de definitieve uitrol wel goed werken. Wij kijken alvast uit naar deze nieuwe functie.

Helaas is het niet bekend wanneer deze nieuwe knop zal toegevoegd worden of in welke versie van Chrome. Maar we weten wel dat heel veel gebruikers al om deze functie hebben gevraagd, dus lang duurt het hopelijk niet. Indien je niet kan wachten kan je hier Google Canary downloaden . Vul dan chrome://flags/#global-media-controls in de internetbalk in en duid enable aan in de lijst. Nadien zal Google Canary heropstarten en kan je de optie testen, de functie is momenteel nog zeer instabiel en crasht vrijwel meteen na gebruik.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business