Nieuws

Huawei helpt Britse telecomoperatoren

Ondanks waarschuwingen van de VS, lijken de Britse telecomoperatoren niet wakker te liggen van een spionage-scenario met Huawei.

Britse telecomoperatoren lijken hoegenaamd niet afgeschrikt te worden door Amerikaanse druk om om Huawei van hun 5G-infrastructuur te weren. Bronnen van The Guardian hebben opgevangen dat de vier grootste Britse telecomproviders (EE, 02, Three en Vodafone) allemaal een beroep doen op Huawei om hun 5G-netwerken uit te bouwen. Het Chinese bedrijf zou naar verluidt al projecten hebben lopen voor zes van de zeven initiële 5G-steden van Vodafone, terwijl het ook nog bijstand verleent voor honderden EE-sites. O2 en Three zouden ondertussen ook al contracten hebben afgesloten met Huawei.  De bedrijven riskeren daarmee wel dat de overheid een steeds strengere aanpak zou hanteren omtrent Huawei.

Er zijn voldoende redenen om Huawei toch een kans te geven, naast het complete gebrek aan bewijs dat Huawei wel degelijk iets zou mispeuterd hebben. Toch is het redelijk gevaarlijk om te steunen op één enkele provider voor de uitbouw van je netwerk. Zo zorgde een structurele fout in de Ericsson-infrastructuur er recent nog voor dat 02-consumenten een volledige dag zonder mobiele data zaten. Hoe het zij; Huawei lijkt incontournable te zijn in telecomland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business