Nieuws

Apple schakelt Walkie Talkie op Apple Watch uit wegens kwetsbaarheid

Apple heeft ontdekt dat een kwetsbaarheid in de Walkie Talkie dienst op Apple Watch ervoor kan zorgen dat een vreemde je microfoon aftapt.

Apple heeft aan TechCrunch bevestigd dat ze op de hoogte zijn van een kwetsbaarheid waardoor een vreemde de microfoon van een Apple Watch-gebruiker kan afluisteren zonder dat de gedupeerde hier weet van heeft. Als reactie hierop heeft Apple de Walkie Talkie dienst uitgeschakeld.

Het bedrijf werd op de hoogte gebracht van de bug dankzij een melding via een rechtstreekse mail aan de beveiligingsdienst van Apple. Volgens Apple is er geen enkel voorval bekend waarbij de bug werd misbruikt door iemand met kwaadwillende bedoelingen. Bovendien zou er een “sequentie van gebeurtenissen” moeten plaatsvinden om de bug aan het werk te kunnen zien.

Het voorval doet wat denken aan het Group FaceTime incident waar gebruikers ook konden worden afgeluisterd. Alleen kon de bug toen door iedereen eenvoudig worden geactiveerd, in tegenstelling tot de Walkie Talkie-bug waarbij er dus blijkbaar heel wat dingen moeten gebeuren voordat je de bug aan het werk ziet. Bij het FaceTime-voorval werd Apple ook verweten te traag te handelen. De bug ging namelijk viraal voordat Apple besloot om er wat aan te doen. Met dit voorval spelen ze dus alvast korter op de bal. De Walkie Talkie-applicatie is momenteel niet te gebruiken terwijl Apple aan een oplossing werkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business