Nieuws

Juventus komt naar PES 2020, maar verdwijnt uit FIFA 20

Waar Pro Evolution Soccer meestal wordt uitgelachen omwille van het gebrek aan licenties, moeten FIFA-fans met ledige ogen aanzien hoe Juventus enkel beschikbaar zal zijn in eFootball PES 2020 en niet in FIFA 20.

Met een sportgame zoals FIFA zijn er vaak heel wat licenties gemoeid en dat kan soms voor verrassende wendingen zorgen. Zo kondigde Konami gisteren aan dat ze een exclusief contract hebben met Juventus. Het resultaat hiervan is dat de clubnaam, het logo en het stadion enkel gebruikt mogen worden in PES 2020 en niet in concurrerende voetbalgames zoals FIFA 20. Wat betreft de spelers ligt het nog wat anders, want dat zijn afzonderlijke licenties. Spelers zoals Cristiano Ronaldo zullen dus wel nog te vinden zijn in FIFA 20. Konami heeft dan wel weer het exclusieve recht om nauwkeurige beelden van de Juve-spelers op te nemen via motion capture. Ook het stadion mag tot op de details worden nagemaakt. Hebben we al gezegd dat licenties ingewikkeld zijn?

In het officiële bericht van Konami wordt opvallend genoeg enkel gesproken over de consoleversie. Mogelijk zou het voor de pc-versie dus anders kunnen zitten. FIFA vangt het gemis van de Italiaanse kampioen op door de fictieve club Piemonte Calcio te introduceren die de spelers van Juventus zal bevatten.

Het is trouwens voor het eerst dat een PES-game het voorvoegsel ‘eFootball’ krijgt, wat getuigt van Konami’s strategie om meer in te zetten op esports.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business