Google’s Fast Pair toont na update meer informatie over draadloze oortjes

Google heeft zijn aandacht gevestigd op het verbeteren van de Fast Pair-mogelijkheden. Om dat mogelijk te maken laat het voortaan meer informatie over de (volledig) draadloze oortjes zien.

Voor eigenaren van een iPhone is het (zowat) dagelijkse kost: als je van telefoon wisselt worden automatisch alle Bluetooth-apparaten meegenomen. In Android was dat tot eind vorig jaar nog niet het geval; met Google’s Fast Pair komt daar een einde aan. Er zit wel een addertje onder het gras, in de huidige staat zijn niet alle Bluetooth-oortjes opgenomen in de functionaliteit. Gelukkig groeit de lijst vrij snel en maakt Google er werk van om extra functies toe te voegen. De zoekgigant laat in een nieuw bericht immers weten dat het een hoop extra informatie over de oortjes toe zal voegen aan de lijst met Bluetooth-apparaten, waaronder de batterijduur en de locatie van de draadloze oortjes.

Google Fast Pair

De zoekgigant richt een deel van de functies van Fast Pair specifiek op de ‘True Wireless Earbuds’, zo schrijft het in zijn bericht. Voor de volledig draadloze oortjes is het met de update mogelijk om per oortje de batterijduur bij te houden, evenals de batterijduur van het oplaadhoesje. Daarnaast geeft de app een melding zodra het hoesje wordt geopend, zodat je de oortjes direct kan verbinden. Als je een ‘normaal’ paar draadloze oortjes hebt, zal Google uiteraard ook het batterijpercentage tonen. Is het je al eerder overkomen dat je je oortjes niet meer kan vinden? Dan brengt de Fast Pair-app daar nu ook een oplossing voor. Je kan via de website namelijk de locatie van alle oortjes terugvinden.

Naast de bekende locatie van de oortjes, kan je in Google’s applicatie ook terecht voor instellingen betreffende zijn assistent en eventuele (kleinschalige) instellingen voor de werking van de oortjes. Voor alle grotere wijzigingen word je doorgestuurd naar de officiële applicatie van de fabrikant. Als je alle opties bij elkaar op zou tellen, kan je wel stellen dat Google uit is op een aanval tegen Apple. De zoekgigant weet met de functies te concurreren met Apple’s AirPods, nu valt het nog te hopen dat de lijst met functies en ondersteunde apparaten blijft groeien. In mei, tijdens Google I/O 2019, liet Google weten in gesprek te zijn met fabrikanten om meer opties te brengen. Dit is Google’s nieuwste lijst: 

– Anker Spirit Pro GVA 
– Anker SoundCore Flare+ (Speaker) 
– JBL Live 220BT 
– JBL Live 400BT 
– JBL Live 500BT 
– JBL Live 650BT 
– Jaybird Tarah 
– 1More Dual Driver BT ANC 
– LG HBS-SL5 
– LG HBS-PL6S 
– LG HBS-SL6S 
– LG HBS-PL5 
– Cleer Ally Plus 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business