Apple is bijna gereed voor overname Intel’s modemdivisie

Apple zou zich al opmaken om later deze maand Intel’s modemdivisie over te nemen. Deze stunt volgt na het gevecht tussen Apple en Qualcomm over de royalty’s voor de Qualcomm-modems.

In 2017 belandde Apple in een patentoorlog met modemfabrikant Qualcomm. Volgens Apple zou het bedrijf royalty’s aanrekenen die boven de ‘industriestandaard’ vallen, vandaar dat het bedrijf besloot deze vergoeding niet meer te betalen. Qualcomm kwam uiteraard met een antwoord op deze beslissing, het volgde met een rechtszaak; er was namelijk sprake van patentschending. Het kwam zelfs zo ver dat de chipfabrikant de verkoop van de iPhone 7 en 8 (Plus) in Duitsland en China wist te blokkeren. Inmiddels is de oorlog stilgevallen na een plotselinge overeenkomst tussen Apple en Qualcomm. Apple zou na deze kortstondige ‘oorlog’, Intel’s modemdivisie over willen nemen.

Het is overigens niet zo dat Apple zelf bij Intel is gaan horen of ze de modemdivisie in de verkoop hebben staan. Nadat de oorlog met Qualcomm was afgelopen, verloor Intel de mogelijkheid om zijn 5G-modemchips te verkopen. Sindsdien is het op zoek naar een overnamekandidaat, de Amerikaanse smartphonefabrikant staat inmiddels in de rij om een finaal bod te plaatsen. Een bron van The Wall Street Journal geeft aan dat Apple in een vergevorderd stadium zit wat betreft de onderhandelingen met Intel, waar mogelijk een overnamedeal van 1 miljard dollar uit kan rollen. Apple zou al sinds de zomer van 2018 met Intel onderhandelen, deze onderhandelingen zijn nu mogelijk binnen één week afgerond.

Apple zoekt talent

Dat Apple in gesprek is met Intel, is zo vreemd nog niet. Het bedrijf heeft al eerder aangegeven te willen werken met meerdere leveranciers voor componenten, om een tekort tegen te houden. Ook een situatie zoals de patentoorlog met Qualcomm, kan de onderneming zo beter onder controle houden. De kans dat Apple chips die Intel af heeft ontwikkeld zal gebruiken in zijn smartphones zodra de overname is afgerond, blijft vrij klein. In plaats daarvan wordt de overname, zo gaan de geruchten, meer gezien als een mogelijkheid om het juiste personeel te werven. Apple heeft daar al eerder aan gewerkt, maar Intel heeft met zijn modemdivisie veel ervaren personeel in handen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business