Nieuws

Pinterest geeft vanaf nu om je emotionele welzijn

Pinterest lanceert een verrassend verfrissende update die je moet helpen in je emotionele welzijn. Zo wil de app negativiteit mee de wereld uit helpen.

Vandaag lanceert Pinterest een nieuwe update waarin het een aantal functies heeft ingebakken die je emotionele welzijn moeten verbeteren.

Harde digitale wereld

De digitale wereld van sociale media gaat hard en snel. Steeds vaker worden mensen online geconfronteerd met perfecte foto’s met ideale lichamen of vakantiefoto’s. Zodoende willen ‘gewone’ gebruikers dat ook bereiken. Die constante druk zorgt ervoor dat je meer stress krijgt dan normaal.

Om zijn dagelijks 250 miljoen actieve gebruikers wat meer te ondersteunen in hun digitale welzijn geeft Pinterest voortaan automatisch een aantal adviezen die je gemoedsrust moeten verbeteren. Het zal je letterlijk vragen om eens goed in en uit te ademen of helpt je bij eventueel zelf-medelijden. Hieronder in de GIF een klein voorsmaakje.

Maar het sociale mediaplatform gaat nog een stukje verder dan dat. Zo heeft het een nieuwe functie geïmplementeerd die detecteert of je aan zelfmoord zou denken. Als je letterlijk zelfmoord invult in de zoekfunctie geeft de app je de suggestie of er hulp kan geboden worden. Ook bij ons in België werkt deze functie al en geeft Pinterest je extra informatie over de beschikbare zelfmoordlijnen.

Met deze verfrissende update wil Pinterest nog meer weggaan van ‘echte’ sociale media. Het medium wil een leuk en veilig platform zijn voor zijn gebruikers, waarop je je niet depressief of slecht gaat voelen.

Pinterest heeft een functie met zelfmoordpreventie geïmplementeerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business