Nieuws

Microsoft: Office Online wordt gewoon Office

Microsoft wil dat je vanaf nu elke vorm van Office gewoon Office noemt en maakt daarmee een einde aan termen zoals Office Online.

Microsoft heeft aangekondigd dat het Office Online, waar bijvoorbeeld Word Online en Excel Online deel van uitmaken, gaat hernoemen naar simpelweg Office. Bijgevolg is er binnenkort dus geen onderscheid meer tussen de benamingen voor verschillende platformen. 

Bill Doll, Senior Product Marketing Officer bij Microsoft, legt op de techcommunity website van Microsoft uit waarom de verandering zal worden doorgevoerd. Volgens hem is het aanbod van Office op verschillende platformen namelijk zo uitgebreid dat het niet langer logisch is om per platform de merknaam anders weer te geven. 

Is dat niet verwarrend?

Dat kan natuurlijk wel eens voor problemen zorgen. Op de TechPulse-redactie maken we bijvoorbeeld vaak het onderscheid tussen Word Online en Word, vaak omdat de offline variant simpelweg beter werkt en er dus al eens gewisseld moet worden. Doll haalt dat probleem aan en zegt dat je in de toekomst referenties zoals “Office voor het web” en “Office voor Mac”, “Office voor Android”,… zal zien verschijnen in communicatie van Microsoft om het verschil duidelijk te maken. Om het helemaal duidelijk te maken voegt Doll er aan toe dat je ook “… op Office.com” of “… in je browser” zal zien verschijnen.

Aan de functionaliteit van de verschillende platformen verandert gelukkig niets. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business