Nieuws

Nieuwe privacyregels voor Google Chrome-extensies vanaf 15 oktober

Ontwikkelaars van Google Chrome-extensies hebben nog maar enkele maanden de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe privacyregels van Google.

Eind mei van dit jaar kondigde Google tal van nieuwe privacyregels aan die gevolgd moeten worden door Chrome-ontwikkelaars. Vandaag zet het bedrijf ook effectief een deadline hiervoor en dat op 15 oktober 2019. Vanaf dat moment moeten alle regels in verband met gebruikersdata zonder uitzonderingen gerespecteerd worden of de ontwikkelaar kan de toegang tot de Chrome Web Store verliezen. 

Het gaat in dit geval om twee specifieke policies die gevolgd moeten worden. Eerst en vooral mogen extensies enkel het absolute minimum aan informatie opvragen. In het verleden was dit al een richtlijn, maar nu is dit dus een verplichting. Vanaf 15 oktober zullen een groot aantal extensies ook verplicht worden om privacy policies op te stellen voor hun extensies als deze persoonlijke communicatie en content bevatten. In het verleden was dit enkel nodig voor extensies die gebruik maken van gevoelige gebruikersdata.

Google roept ontwikkelaars dan ook op om zo snel mogelijk de nodige aanpassingen te maken, dat kan bijvoorbeeld op basis van de checklist die Google ter beschikking stelt op de Chromium-blog.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business