Nieuws

The Boring Company van Elon Musk haalt 120 miljoen dollar op

Goed nieuws voor The Boring Company. In een nieuwe investeringsronde haalde het bedrijf van Elon Musk 120 miljoen dollar op, voor de eerste keer afkomstig van externe investeerders.

En we hebben weer nieuws over een ander project van onze goede vriend Elon. The Boring Company – het bedrijf waarmee Elon onder andere het snelste transportnetwerk ter wereld wil aanleggen – heeft de volle 120 miljoen dollar binnengehaald via een externe investeerder. Het gaat hier voornamelijk om een investering in het project waarbij Boring Co. ondergrondse tunnels wil aanleggen om het verkeer bovengronds te verlichten. Hieronder zie je hoe dat er zou gaan uitzien.

Eerste keer

Voor het eerst in de geschiedenis van Boring Co. haalt het bedrijf geld op via externe investeerders. Het gaat om een bedrijf uit Silicon Valley 8VC en eentje uit Dubai Vy Capital. Verder heeft ook Future Ventures weer een som geld geïnvesteerd in het bedrijf van Musk. Eerder deed het dat al voor Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX.

Topman bij Future Ventures, Steve Jurvetson, stelt dat The Boring Company het ideale voorbeeld is van de disruptieve markten die meer en meer opkomen. Als we de 120 miljoen verse dollars bij de huidige waarde van het bedrijf tellen kan Musk bijna zeggen dat The Boring Company een Unicorn (bedrijf dat bijna 1 miljard waard is) is door een waarde van zo’n 920 miljoen dollar.

“We hebben meer disruptie nodig!” – Steve Jurvetson, Future Ventures

Eerste klant

The Boring Company haalde eerder dit jaar zijn eerste klant binnen. Hét conventiecentrum van Las Vegas heeft een contract van bijna 50 miljoen dollar binnengehaald om een tunnel te bouwen waarbij de bezoekers zich snel onder de grond van A naar B kunnen brengen, althans op het enorme domein van het Las Vegas Conventiecentrum. Die eerste klant duidt er natuurlijk op dat The Boring Company menens is, dat maakt dat ook externe investeerders nu doorhebben dat Elon het meent met zijn ondergrondse tunnels.

Goed nieuws dus! En dat heeft het bedrijf wel nodig. Nadat het eerder werd tegengehouden om een ondergrondse tunnel te bouwen in Los Angeles had het bedrijf nood aan nieuwe projecten en positieve berichtgeving.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business