Nieuws

Instant Games verdwijnen van Facebook Messenger

De Instant Games van Facebook zweven al een paar jaar rond op het platform zonder een vaste stek te hebben. Ook nu staat er weer een verhuis gepland.

In 2016 kwam Facebook aanzetten met de zogenaamde Instant Games. Die eenvoudige games kan je alleen of met vrienden spelen zonder daarvoor een aparte app te downloaden. Aanvankelijk verschenen ze alleen in het Nieuwsoverzicht, maar later zijn ze ook geïntroduceerd in de Lite-app en in groepen. De games, die intussen zo’n 20 miljard speelsessies hebben verzameld, gaan nu opnieuw verhuizen naar het Facebook Gaming Tab.

Orde in Messenger

Facebook wil zowel een centrale omgeving maken waar alle games staan als de Messenger-app sneller maken. Daarom zullen de games stapsgewijs verplaatst worden overgebracht van Messenger naar het Gaming Tab. Zo zou Messenger op iOS later deze zomer de Instant Games niet meer ondersteunen. Om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlaten, zullen spelers in Messenger nog wel toegang hebben tot de games, maar automatisch doorgestuurd worden naar de Facebook-app bij het opstarten van een game.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business