Nieuws

Bekijk binnenkort je favoriete Netflix-serie in je Tesla

Op Twitter liet Tesla's CEO, Elon Musk, weten dat Tesla-eigenaars binnenkort de mogelijkheid hebben om YouTube en Netflix in hun wagen te streamen.

Tesla’s zijn uitgerust met enorme displays. Dat schept mogelijkheden. Eerder lanceerde de Amerikaanse autobouwer nog de mogelijkheid om mini-games te spelen op het grote Tesla-scherm. Zo komen er een aantal leuke klassiekers zoals Tempest, Pole Position, Missile Command en Tesla Arcade.

Enkel op de parking

Nu brengen deze nieuwe mogelijkheden ook nieuwe gevaren met zich mee. Zo zou je tijdens het rijden niet meer gefocust zijn op je eigenlijke taak, maar meer bezig zijn met het entertainment op je grote scherm. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Om die reden is het enkel mogelijk om van deze opties gebruik te maken als je met de auto stilstaat.

Via Twitter maakte Tesla’s CEO, Elon Musk, bekend dat het binnenkort mogelijk zal zijn om zowel YouTube als Netflix naar je Tesla-scherm te streamen. Verder benadrukt Elon nog op Twitter dat het de bedoeling is om ook in de toekomst tijdens het rijden van deze entertainment-functies gebruik te kunnen maken. Uiteraard moet de technologie voor zijn volwaardig auotonome wagens daarvoor op punt staan.

“Netflix in je Tesla geeft je een meeslepende ervaring alsof je in de cinema zit.”

Veiligheid

Het is niet helemaal duidelijk wanneer deze nieuwe mogelijkheden beschikbaar worden gemaakt. Vermoedelijk wil Tesla er eerst voor zorgen dat alle veiligheidsprocedures correct werken en dat de beperkingen – die ervoor zorgen dat je YouTube en Netflix enkel kan gebruiken wanneer je geparkeerd bent – niet omzeilt kunnen worden door een aantal handige harry’s.

De Amerikaanse autobouwer kan het zich uiteraard niet permitteren dat er mogelijk fatale ongelukken gebeuren ten gevolge van deze leuke nieuwigheid. Je zou verwachten dat bestuurders zelf die verantwoordelijkheid kunnen inschatten, maar in 2017 was er nog een ongeval met een zelfrijdende Uber-taxi, waarbij de chauffeur naar The Voice aan het kijken was op haar smartphone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business