Nieuws

Gerucht: Apple lanceert in 2020 drie 5G-iPhones

Volgens geruchten lanceert Apple in 2020 drie nieuwe 5G-smartphones.

Over de hele wereld is 5G aan een opmars bezig. De nieuwe mobiele netwerktechnologie moet ons sneller, stabieler mobiel internet geven en de mogelijkheid om IoT nog beter in te zetten. Intussen hebben Huawei en Nokia al een heel aantal contracten afgesloten wereldwijd waarbij landen hun 5G-netwerkapparatuur hebben ingezet.

Ook smartphonemakers gaan mee in deze nieuwe technologie. Je kan dan wel overal 5G-netwerken installeren, maar als je toestellen hier niet op voorzien zijn, heeft het weinig zin. Smartphonebouwers zijn dus heel druk bezig om hun nieuwe toestellen te voorzien van de nodige 5G-apparatuur. Onder andere de OnePlus 7 Pro 5G, de Moto Z3/Z4 en tot slot Huawei’s Mate X en Mate 20 X zijn voorzien van 5G-modems onder de motorkap.

“Klanten zullen graag een extra prijs betalen voor een goede 5G-iPhone.” Ming-Chi Kuo, Apple Analyst via MacRumors

Apple

Uiteraard kan ook Apple deze boot niet missen. Echter vinden we in het lijstje van gelanceerde of te lanceren smartphones nergens Apple-producten terug. Maar daar komt verandering in, tegen 2020 zou Apple drie nieuwe modellen op de markt brengen die 5G ondersteunen. De Amerikaanse iPhone-bouwer heeft sinds kort ook veel meer kennis in huis voor de ontwikkeling van 5G-apparatuur. Vorige week nog liet het bedrijf weten dat het een groot deel van Intel’s modemdivisie voor 1 miljard euro overneemt. Daarmee haalt het in één klap enorm veel 5G-kennis binnen en kan het starten met de bouw van eigen chips. Echter zal die overname pas echt duidelijk worden rond 2021 omdat Apple momenteel nog vasthangt aan Qualcomm.

Android

Verder geeft Apple analyst Ming-Chi Kuo via MacRumors aan dat de prijzen van Android 5G-smartphones zal dalen door Apple’s inzet. Android smartphones gebruiken een iets lichtere versie (6GHz) voor de ondersteuning van 5G, terwijl Apple gebruik zal maken van de mmWave-versie waardoor iPhones een snellere 5G-verbinding kunnen aanbieden. Echter geef Ming-Chi wel aan dat de prijs van iPhones wel eens zou kunnen stijgen hierdoor. Hij stelt dat klanten graag de extra prijs zouden willen betalen om gebruik te maken van het stabiele mobiele netwerk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business