Nieuws

Google vervangt oude zoekbalk door Google Assistant

Google maakt een einde aan 'Zeg Hey Google' in de zoekbalk op oudere Android-smartphones en vervangt deze met het Google Assistant logo.

9to5google meldt vandaag dat Google bezig zou zijn het oude “Zoeken met je stem”-icoontje aan het vervangen is met het logo van Google Assistant. Daarmee nemen de gekende en nieuwe 4 bolletjes de plaats in van de oude “Zeg hey Google”. Concreet gaat het om de zoekbalk op je smartphone en dus niet om Google Search.

Oudere smartphones

Momenteel is de vernieuwing enkel gespot op oudere Android-smartphones. Het gaat eigenlijk enkel om de vernieuwing van het logo en de tekst. De interface erachter blijft dezelfde en zal je ook gewoon naar Google Assistant leiden (zoals dat voorheen al was). Het moet er vooral voor zorgen dat Google Assistant overal herkenbaar is met hetzelfde logo (4 kleurige bolletjes).

Google zet in op Assistant

Met deze veranderingen wil Google duidelijk meer inzetten op het gebruik van zijn spraakbestuurde Assistent. Daarom moet de ervaring met Assistant op elk toestel hetzelfde worden, en een logo kan daar al veel verandering in brengen. Zoals vermeldt, doet de vernieuwing zich momenteel nog maar op een aantal modellen voor en is het nog niet helemaal duidelijk wat Google verder van plan is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business