‘WhatsApp-account werkt in de toekomst op meerdere apparaten’

WhatsApp zou binnenkort een grote verandering ondergaan om zijn accounts op meerdere apparaten tegelijk te laten werken, waar dat nu nog altijd niet gaat.

Als je WhatsApp gebruikt kan dat momenteel op slechts één apparaat per telefoonnummer. In de praktijk kan dat erg irritant zijn, gezien je soms je ene telefoon net niet bij hebt. Het is mogelijk dat daar nu een verandering in gaat komen. Er zijn immers aanwijzingen die dit gerucht mogelijk al wel kunnen bevestigen. Met deze wijziging ben je niet altijd meer afhankelijk van een telefoon, en zou het mogelijk moeten zijn om WhatsApp ook te draaien op je tablet (zowel Android als iOS) en je Windows of MacOS-computer. Vooralsnog laat WABetaInfo duidelijk weten dat het een gerucht is en dat het niet zeker is van deze functie, al weet de website wel vaak de juiste informatie af te leveren.

WhatsApp op al je apparaten

Het interessante aan de nieuwe functie is dat het mogelijk moet zijn om apparaten te koppelen en deze dan te gebruiken zonder dat het ‘vaste’ apparaat steeds aanwezig is. Dat moet ook voordelig zijn bij de koppeling tussen de Windows-versie van WhatsApp en de mobiele app. Normaliter moet je dan telkens je telefoon actief houden om de berichten te synchroniseren, dat zou voortaan niet meer zo werken. Berichten worden, in plaats van dat deze telkens naar één plek worden gezonden, op het actieve apparaat opgeslagen. Vervolgens zal WhatsApp deze berichten synchroniseren over alle apparaten met het account, zo ook mogelijk met een uitgelekte versie voor iPadOS en Android.

Bron afbeelding: WABetaInfo / Screenshot WhatsApp op de iPad.

In de geruchtenmolen wordt verder gesproken over de tablet-app, die tegelijkertijd met de functie gelanceerd zou worden. Naast de nieuwe koppeling tussen apparaten, wordt de encryptie van alle verzonden berichten en bestanden ook aangepast. Alles bij elkaar klinkt het als een wijziging van het WhatsApp-concept die het nodig heeft om voorop te blijven lopen. De manier waarop WhatsApp al jaren zijn accounts op slechts één telefoon laten werken, loopt nu eenmaal achter op Telegram. Of deze functie werkelijkheid gaat worden, dat is nog even afwachten. Een mooi pakket is het alvast wel, concreet bewijs ontbreekt echter. Neem het gerucht dus met een korreltje (of zak…) zout.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business