Nieuws

Inzoomen met je contactlenzen? Binnenkort kan het

'Knipper tweemaal voor een beter zicht'. Het is een commando dat je in de toekomst nog zal geven aan je contactlenzen.

Binnenkort zijn zelfs de achterste plaatjes in het Sportpaleis of op Werchter geen probleem meer. Chinese en Amerikaanse onderzoekers zijn er samen in geslaagd om contactlenzen te ontwikkelen waarmee je kan inzoomen.

‘Zoom in’

Knipper tweemaal met je ogen en je lenzen zullen automatisch in- en uitzoomen. Fantastisch toch? Het gaat hier over een bionimetic lens. Dat klinkt heel wetenschappelijk, maar het komt erop neer dat de stof waarvan de lens gemaakt is kan reageren op elektrische signalen die je met je ogen aangeeft.

Die elektrische bewegingen worden ook electrooculografische signalen genoemd. Die geef je onbewust af, zelfs wanneer je slaapt, want ook wanneer je je ogen sluit geeft je oogbal een soort elektrische puls af. Het zijn die signalen waar de onderzoekers gebruik van maken om de lens commando’s te geven.

20??

Ik hoor het je al denken: ‘accepteer mijn geld en geef mij een pallet van deze contactlenzen.’ Helaas zal je het toch nog even moeten volhouden met je regulieren contactlenzen of bril. Gooi ze dus zeker nog niet in de vuilbak, want het gaat nog maar om een testfase. De onderzoekers willen vooral laten zien dat de technologie er nu is en enkel nog geperfectioneerd moet worden om mogelijk te zijn voor een grotere markt. Bovendien zou je deze technologie ook kunnen inzetten voor protheses. Wanneer iemand geen hand heeft bijvoorbeeld en via elektrische signalen toch met prothese-vingers zou kunnen bewegen.

In ieder geval een fijne technologie die heel wat mensen zal kunnen helpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business