Nieuws

Sony PS4 en Nintendo Switch verkopen als zoete broodjes

Zowel Sony als Nintendo kunnen vandaag een goed rapport voorleggen.

Twee van de populairste gameconsoles leggen een mooi rapport voor vandaag. Beide kunnen met trots vertellen dat hun consoles nog steeds vlotjes over de toonbank gaan. Nintendo verkocht er in het laatste jaar bijna 2 miljoen meer en bij Sony stellen ze dat ze de grens van 100 miljoen verkochte PS4-toestellen hebben behaald.

Stabiele verkoop voor Sony

De vierde generatie van Sony’s immens populaire gameconsole heeft altijd goed verkocht. Ook nadat het verzadigingspunt bereikt werd verkocht de PS4 stabiel. In 2017 alleen al verkocht het bedrijf zo’n 19 miljoen stuks van de bekende PlayStation. Bovendien heeft Sony dit jaar voor het eerst meer digitale downloads van games verkocht dan fysieke games op disc. Ook dat is een mooi resultaat aangezien het steeds meer de bedoeling zal zijn om over te stappen op digitale downloads en streaming.

In 2020 zou Sony zijn PS5 moeten lanceren. De sterke verkoop van de vierde generatie maakt dat Sony momenteel wel goed zit. Echter kan die goede verkoop van de 4 ervoor zorgen dat de lancering van de vijfde generatie wel eens minder kan zijn dan je zou verwachten omdat gebruikers de overstap minder gemakkelijk zullen maken. In ieder geval is dat pure speculatie. Sony pakt sowieso uit met een oersterke console in 2020. Het toestel zou 8K ondersteunen, een 8-core CPU krijgen, ondersteuning bieden voor PS4-games en zoveel meer.

Switch knalt vlotjes

En ondertussen heeft de – twee jaar oude – Nintendo Switch bijna 37 miljoen toestellen verkocht. Het bedrijf pakt uit met een stijging van bijna 2 toestellen dit jaar, tegenover vorig jaar. Allemaal puike resultaten dus. Het bedrijf stelde voor zichzelf het doel om dit jaar 18 miljoen Switch-toestellen te verkopen.

De Japanse spellenmaker kan verder nog meer goede cijfers voorleggen. Dit jaar lanceerde het Super Mario Maker 2 en verkocht daar opslag 2.4 miljoen stuks van in drie maanden tijd. Waanzinnig dus. Verder haalden de Japanners 92 miljoen dollar binnen met de verkoop van Dr. Mario World voor mobiel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business