Nieuws

Facebook verhoogt strijd tegen schadelijk video- en fotomateriaal

Het internet heeft tal van voordelen. Helaas is het ook een grote bron aan schadelijke inhoud voor kinderen in de eerste plaats, en volwassenen.

In de strijd tegen haatdragende, seksuele of terroristische content op Facebook versterkt het bedrijf zijn strategie. Concreet heeft het de broncode online geplaatst voor de tools die het platform inzet tegen deze gewelddadige content.

Facebook stelt in zijn blog dat de hoeveelheid schadelijk video- en fotomateriaal, zoals kinderporno of terroristische content, sterk toeneemt op het internet en zijn eigen platform. Het bedrijf had een heleboel tools in werking om deze content zo snel en gemakkelijk mogelijk te verbergen of verwijderen. Die tools hebben de naam PDQ en TMK+PDQF. Nu heeft Facebook de broncode van die twee tools op zijn GitHub-pagina geplaatst zodat ngo’s en andere organisaties ze ook kunnen inzetten.

De ‘Child Safety Hackaton’ 2018 georganiseerd door Facebook.

Facebook: ‘samen sterk’

De software van deze tools is in staat om de online beelden te scannen en te vergelijken met andere beelden op internet. Indien de software een overeenkomst vindt tussen de beelden, wordt de content verwijderd of verborgen. Verder stelt het bedrijf dat de software in staat is om enorme hoeveelheden materiaal tegelijk te analyseren waardoor er veel sneller kan gehandeld worden.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business