Nieuws

Huawei presenteert Honor Vision TV met HarmonyOS

Na de introductie van HarmonyOS komt Huawei al met een eerste toestel die op het eigen besturingssysteem zal draaien: de Honor Vision TV.

Vorige week onthulde de Chinese smartphonegigant en lastpost van de Amerikaanse overheid, Huawei, HarmonyOS. Nu komen we via Gadgets360 te weten dat het bedrijf deze week zijn eerste product zal lanceren met HarmonyOS.

Honor Vision

Het gaat om twee smart-tv’s; de Honor Vision en Honor Vision Pro. Hardwarematig zijn deze tv’s voorzien van de eigen Honghu 818 chipset in combinatie met een 55-inch 4K-scherm. De tv kan gebruikt worden als bridge voor al je slimme apparatuur en kan vanop afstand bediend worden met je smartphone om bijvoorbeeld het weer te bekijken of pakketjes te volgen.

Verder zijn er ook wel wat verschillen tussen de gewone Vision en zijn Pro-broertje. De Pro krijgt een pop-up camera met een resolutie van 1080p en 30fps die je kan gebruiken voor bijvoorbeeld videobellen op groot scherm. Ten slotte komt de Pro-versie standaard met zes boxen van 10W, terwijl de gewone Vision er maar vier krijgt.

HarmonyOS

Volgens Gadgets360 zouden de televisietoestellen respectievelijk 540 dollar voor de Vision kosten en zo’n 680 dollar voor de Vision Pro. De toestellen zouden op 15 augustus in verkoop moeten gaan, weliswaar in thuisland China. Wanneer de verkoop zou uitgebreid worden naar de rest van de wereld is nog onduidelijk. Wel liet Huawei al duidelijk verstaan dat het HarmonyOS eerst in China zal inzetten. Vermoedelijk zal bij positieve tests het besturingssysteem geleidelijk aan ook in de rest van de wereld gelanceerd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business