Nieuws

Telegram krijgt ‘stille berichten’ en een ‘trage modus’

Telegram wordt weer een stukje beter. In een nieuwe update krijgt de app functies die je leven een pak aangenamer maken.

De populaire berichtenapp Telegram heeft in een update een heleboel nieuwe functies toegevoegd. De zelfvernietigende berichtenapp pakt uit met een stille berichten-modus. Je wil wel berichten ontvangen, maar je wil niet dat iedereen weet dat je berichten ontvangt. Daarom kan je vanaf nu kiezen om een bericht ‘stil’ te versturen.

Stille modus

Bij het verzenden van je bericht duw je langer op het verzendpijltje. Er verschijnt dan de optie ‘verzend zonder geluid’ en woeps, je bericht is weg. De ontvanger krijgt dan een melding te zien van het bericht met een belletje dat aangeeft dat het bericht is verzonden in stille modus. Zo hoeft niet heel de vergadertafel te weten dat jij een bericht hebt ontvangen.

Trage modus

Naast stilte kiest Telegram ook voor vertraging. Je kent het wel. In groepchats worden talloze berichten en reacties achter elkaar geschreven waardoor er geen overzicht meer is. Wie ging er nu wel mee en wie niet? Daar heeft de berichtendienst een oplossing voor gevonden. Met de trage modus kan de groepsberheerder beslissen hoeveel tijd er tussen elk bericht mag zitten. Dat kan gaan van 30 seconden tot en met één vol uur.

“Trage Modus maakt je Telegram-conversaties ordelijk.”

Allerlei

Tot slot kan je in groepsgesprekken iedereen een bijnaam geven, kan je automatisch tijdsaanduidingen ingeven bij het uploaden van een filmpje en krijgen iOS-gebruikers de mogelijkheid om de accentkleuren in nachtmodus aan te passen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business