Nieuws

Facebook werkt aan Dark Mode voor Android

Na de Messenger-app zal binnenkort ook de algemene Facebook-app een donkere modus krijgen. Een exacte datum is niet geweten.

Een paar maanden geleden ontving de Messenger-app nog een Dark Mode, waarmee de hele interface een zwart jasje krijgt. Hierdoor wordt het iets aangenamer om de app ’s nachts te gebruiken, aangezien je dan niet verblind wordt door de stralend witte standaard interface. Jane Manchun Wong, die erom bekend staat om software-nieuwigheden te ontrafelen via de broncode van programma’s, heeft nu ontdekt dat de gewone Facebook-app ook een Dark Mode zal krijgen.

Geen datum

Zoals gewoonlijk is er in dit stadium nog geen datum geweten voor de algemene uitrol. Wong heeft een vroege testversie van de Dark Mode gevonden in de code achter de Facebook-app voor Android, maar zoals je de tweet hieronder kan zien, is die versie verre van afgewerkt.

Facebook zelf heeft nog geen nieuws uitgebracht over een mogelijke Dark Mode en Wong heeft de code bovendien alleen gevonden in de Android-app. Hoogstwaarschijnlijk zullen iOS-gebruikers ongeveer gelijktijdig de update ontvangen, maar of dat ook geldt voor de webversie van Facebook, blijft een vraagteken.

Wong geeft tot slot ook mee dat het tijd kost om een enorme app zoals Facebook te voorzien van een volledig functionele donkere modus. Het kan dus nog even duren voor alles op punt staat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business