Nieuws

Binnenkort lezen AI-avatars van Chinese auteurs hun eigen audioboeken voor

Net zoals de AI-nieuwsankers van Xinhua, beloven deze avatars erg ‘levensecht’ te zijn. 

De Chinese zoekmachine Sogou houdt het duidelijk niet enkel bij AI-nieuwsankers. Het bedrijf heeft nu ‘levensechte’ avatars gecreëerd van twee Chinese auteurs en hoopt dat zij hun eigen audiobooks zullen voorlezen in video-opnames. Volgens de BBC maakte Sogou daarvoor gebruik van AI, tekst-naar-spraaktechnologie en videoclips van de Chinese Online LiteraturePlus-conferentie. Op die manier wist Sogou levensechte avatars te genereren van auteurs Yue Guan en Bu Xin Tian Shang Diao Xian Bing.

Hoewel tekst-naar-spraaktechnologie op zichzelf al makkelijk nieuwe audiobooks kan maken, meldt de BBC dat consumenten het eigenlijk verkiezen dat de audioboeken in kwestie worden voorgelezen door hun favoriete auteur. Met AI-avatars, kan Sogou tekst-naar-spraaktechnologie combineren met levensechte avatars van de auteurs zelf om zo de indruk te creëren dat audiobooks worden voorgelezen door mensen van vlees en bloed.

De nieuwsankers van Sogou zijn ondertussen een bekend gezicht op de Chinese televisie Xinhua. Hoewel die ook als ‘levensecht’ geadverteerd werden, is het nog steeds redelijk duidelijk dat het om avatars gaat, met stemmen, gezichtsuitdrukkingen en rare trekjes om de mond die werden gegenereerd aan de hand van deep learningtechnieken. Of de vertellers van de audioboeken realistischer zullen uitvallen, valt dus te betwijfelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business