Nieuws

Nvidia ziet daling van 27% in kwartaalomzet van gamingproducten

Nvidia heeft zijn fiscaal rapport van het tweede kwartaal gepubliceerd en meldt daarin een daling van 27% voor gamingproducten.

Enkele weken terug toonde de Fornite World Cup nog aan dat de gamingwereld een miljardenmarkt is. De kwartaalcijfers van Nvidia voor Q2 zeggen nu weliswaar iets anders. De omzet voor de gamingdivisie is namelijk met 27% gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar en komt nu neer op een totaal van 1,31 miljard dollar, tegenover 1,8 miljard vorig jaar.

Desktops gezocht

De oorzaak van deze daling ligt voornamelijk bij de lagere leveringen van gpu’s voor desktops. Daartegenover staat echter een hogere levering van gpu’s voor notebooks. Nvidia meldt ook een kleine stijging in de omzet bij de Tegra-processoren. Die processoren worden gebruikt in o.a. automotive-toepassingen en gaming-platformen.

Tot slot is er nog een daling te zien in de totale omzet van Nvidia. Die bedraagt nu 2,58 miljard dollar, wat een daling is van 17% tegenover vorig jaar, maar wel een stijging van 16% in vergelijking met het vorige kwartaal. Het bedrijf heeft wel een rooskleurige kijk op de toekomst en verwacht in het derde kwartaal zijn totale omzet te verhogen naar 2,9 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business