Nieuws

Sonos Move is de eerste bluetoothspeaker van Sonos

Via het Duitse WinFuture werden dit weekend marketingfoto's van de Sonos Move gelekt. Eindelijk een bluetoothspeaker van ons geliefde HiFi-merk.

Eindelijk, de eerste echte beelden van de Sonos Move zijn er. Ze zijn uitgelekt via de Duitse technologiewebsite WinFuture. Het gaat om marketingbeelden waarbij duidelijk wordt dat de Sonos Move de allereerste bluetoothspeaker wordt van de Amerikaanse HiFi-producent.

Dock

Gisteren kwamen dus de eerste beelden vrij van de nieuwe speaker; die heeft codenaam S17 gekregen. In de gelekte beelden zien we de officiële marketingfoto’s waarin ook het bijhorende basisstation van de Move wordt afgebeeld. Sonos heeft een hendeltje voorzien waarmee je de speaker gemakkelijk uit zijn dock kan halen om hem neer te zetten waar je maar wil. Opladen doe je met USB-C of door de twee contactpuntjes onderaan de speaker in zijn dock.

Draagbaar

Het is de wens van vele Sonos-fans om je systeem overal mee naartoe te kunnen nemen, en minder afhankelijk te moeten zijn van een WiFi-verbinding. De Amerikaanse HiFi-producent heeft geluisterd en brengt met de Move eindelijk een bluetooth-speaker. Je kan dus in de toekomst je speaker overal mee naartoe nemen en hem van daaruit bedienen met Alexa of Google Assistant.

Echter kan je de spraakassistenten niet gebruiken via bluetooth, daarvoor moet je de speaker nog steeds connecteren met een WiFi-connectie. In het park of in je tuin zijn de assistenten dus niet bereid om je op de hoogte te brengen van de opkomende regenbui.

TruePlay

Sonos Trueplay ken je mogelijk al. Het is de technologie waarmee je de audio-ervaring van elke speaker kan aanpassen aan de kamer of omgeving waarin je je bevindt. Audio-tuning heet dat ook wel eens. Ook de Move zou Trueplay meekrijgen, maar dan een automatische variant van de technologie. Het audioprofiel van de speaker zou zichzelf aanpassen aan de omgeving waar je hem neerzet. Een leuke extra dus!

Momenteel is nog niet duidelijk hoeveel de bluetooth-speaker zou gaan kosten, het is ook onduidelijk in welke mate de speaker waterbestendig is. Maar mogelijks komen we meer te weten op 26 augustus, dan organiseert Sonos een persevent waarin het waarschijnlijk onze vragen zal beantwoorden. Nog even geduld dus.

Sonos Move

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business