Nieuws

Spotify experimenteert mogelijk met Stories voor artiesten

Wie na Snapchat, Facebook, Instagram en YouTube nog geen genoeg heeft van de stories, heeft geluk. Spotify zou namelijk aan een functionaliteit werken waarmee artiesten stories kunnen publiceren bij playlists.

Jane Wong doet het opnieuw. Eerder ontdekte ze al de donkere modus in de Facebook-app en een snoozeknop in Twitter en nu heeft ze een nieuwe onaangekondigde functionaliteit ontdekt in Spotify. Het zou gaan om de toevoeging van stories.

Enkel artiesten kunnen de stories gebruiken. Op haar blog geeft Jane Wong het concrete voorbeeld van artiest Sigrid. Zij werd uitgenodigd bij Spotify om enkele stories op te nemen waarin ze vragen beantwoordt, duiding geeft bij haar nummers en meer. De stories kunnen worden geopend door te klikken op de profielfoto in het midden van een playlistpagina. Net zoals bij andere sociale netwerken, kunnen gebruikers verdergaan in het verhaal door op het scherm te tikken. Tussen de verschillende schermen zijn er ook muziekfragmenten te horen, die gebruikers meteen kunnen toevoegen aan hun bibliotheek door op het hartje te tikken.

Jane Wong benadrukt dat het hier niet alleen om een nieuwe feature gaat, maar ook om een samenwerking met artiesten. De hoeveelheid tijd om een dergelijke functionaliteit te polijsten kan dus sterk variëren. Daarom is het ook moeilijk om in te schatten wanneer de functionaliteit wordt uitgebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business