Nieuws

Apple TV+ beschikbaar vanaf november voor 9.99 euro

Bloomberg rapporteerde gisterenavond de prijs van Apple's TV+ die vanaf november beschikbaar zal zijn.

Apple’s splinternieuwe streamingdienst en concurrent voor Netflix en Disney+ zal zo’n 9.99 euro per maand kosten en is beschikbaar vanaf november. Zo staat te lezen in een rapport van Bloomberg. In dat rapport staat ook het doel om tegen 2020 50 miljard aan verkopen binnen te halen.

Tot nu toe heeft Apple nooit een kik gegeven over een eventuele prijs, maar nu kon het bedrijf echter niet veel langer wachten na de lancering van Disney+. Apple zou in het begin een kleiner aanbod aan videocontent aanbieden, maar zou al snel het aanbod enorm vergroten waarbij je als eerste klant ook voor een bepaalde periode TV+ zal kunnen uitproberen. Zo meldt Bloomberg verder.

Moeilijke strijd

Echter komt Apple niet alleen met zijn videostreaming. In het veld vinden we naast Disney nog spelers terug. Netflix en Amazon leiden de groep maar in Amerika zijn ook AT&T, Comcast en NBCUniversal hard aan het werken voor een nieuw, groter en beter aanbod. Mogelijk zullen zij ook hun prijszetting aanpassen en is de strijd om je ogen nog groter dan voordien.

Extra investeringen

Bij de onthulling van TV+ werd gesproken over initiële investeringen van zo’n 1 miljard dollar in de streamingdienst. Intussen heeft Apple dat bedrag opgetrokken naar 6 miljard dollar om zijn videoplatform goed gevuld te krijgen. Ter vergelijking; Netflix spendeerde dit jaar 14 miljard dollar en Disney verwacht zo’n 24 miljard dollar geïnvesteerd te hebben.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business